Pfaffl Vom Haus Chardonnay

9,95

In 1978 worden Roman en Adelheid Pfaffl op jonge leeftijd eigenaar van Weingut Pfaffl in Stetten, een dorpje net ten noorden van Wenen in de regio Weinviertel. Voor 1978 stond boerderij Pfaffl in het teken van het verbouwen van granen, aardappels en het houden van koeien en varkens. Er is in korte tijd veel veranderd. Tegenwoordig staat Pfaffl internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn zelfs door Wine Enthusiast verkozen tot European Winery of the Year.

Niederösterreich is de regio rond de hoofdstad Wenen en is het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. De wijngaarden liggen op lössgronden. Overdag is het warm, en ‘s nachts koel.

De druiven worden ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan een schilweking van 12 uur voordat ze worden geperst. 50% van de wijn wordt vergist in RVS tanks, de andere 50% wordt vergist in grote acaciahouten vaten.

Pfaffl staat internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn zelfs door Wine Enthusiast verkozen tot European Winery of the Year.
De wijngaarden liggen op lössgronden. Overdag is het warm, en ‘s nachts koel. De druiven worden ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan een schilweking van 12 uur voordat ze worden geperst. 50% van de wijn wordt vergist in RVS tanks, de andere 50% wordt vergist in grote acaciahouten vaten.

Alcoholpercentage

15 %

Inhoud

750 ml

Land

Oostenrijk

Past bij

Kalfsvlees

Smaakprofiel

Fruitig met een zachte rondheid. Tonen van boter, kaneel en banaan.

Soort

Chardonnay

Streek

Niederösterreich