Varvaglione Vigne e Vini ’12 e Mezzo’ IGP. Malvasia bianca del Salento

9,95

Wijnhuis Varvaglione; de balans tussen landschap en traditie
“Onze wijnen zijn een afspiegeling van onze streek: Puglia. Daarom is ons bedrijf geen gebouw waar wijn wordt gemaakt, maar het is een plaats verbonden met het land, haar traditie én de keuken die het mooiste van deze beide biedt!” Aan het woord is Cosimo Varvaglione, eigenaar van het gelijknamige wijnhuis.

Kwaliteitswijnen uit Zuid-Italië
Zuid-Italiaanse wijnboeren hebben alles voor handen om kwaliteitswijnen te maken. Het klimaat is ideaal; de mediterrane zon met lichte zeebries en voldoende water maakt Apulië een waar vakantieoord voor de druivenstokken. Hier geen last van hagelbuien of sneeuw en kou in het voorjaar, maar lekker hangen in de zon en water drinken uit de rotsachtige bodem.

Lokale druivensoorten uit Puglia
Eén van de wijnboeren die vroeg de overstap maakte naar het produceren van eigen kwaliteitswijnen is Cosimo Varvaglione. Derde generatie van de familie Varvaglione en als familie geworteld in de hak van de Italiaanse laars. De familie richt zich op het maken van wijn van bijzondere lokale druivensoorten als Negroamaro, Primitivo, Aglianico en Verdeca.

Frisse wijnen met een laag alcoholpercentage
Cosimo heeft in zijn kelders moderne vinificatiemethodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in de toom te houden. De naam 12 e mezzo (12,5 in het Nederlands) is een verwijzing naar het alcoholpercentage.

Alcoholpercentage

12,5 %

Inhoud

700 ml

Land

Italie

Past bij

Kazen (zacht), Vis gerechten, Gegrilde vis, Zeevruchten

Smaakprofiel

Heerlijk witte wijn met een stuivende geur van bloemetjes en tropisch fruit. In de smaak komt hier wat kruidigheid bij. Een lekkere witte wijn met een mild en vriendelijk karakter.

Soort

Malvasia Bianca

Streek

Puglia